Welke fase van de vlinder herken jij in je leven?

Je hebt al diverse transformaties in je leven meegemaakt. Van baby naar kleuter, naar tiener etc.

Wij als mensen kunnen meerdere transformaties in een leven doormaken. En ons steeds verder ontpoppen naar onze pure, authentieke, stralende, krachtige persoonlijkheid. Naar de persoonlijkheid die we bedoeld zijn te zijn hier op aarde. We hebben allemaal een uniek levensdoel dat in het grotere geheel past als een radje in geoliede machine.

Alles in het leven is onderhevig aan verandering.

Soms in positieve zin soms juist ten negatieve. Het gemakkelijkst is het om mee te bewegen met de flow van het leven. Maar helaas door sommige stressvolle momenten in ons leven hebben we stukjes bevroren en die kunnen dus niet meer soepel meebewegen in de stroom van het leven.

Van deze bevroren stukjes krijg je last. Jij leeft je potentieel niet.

Het gevoel of je altijd gejaagd bent, onzeker bent, teveel hooi op je vork neemt, vast zit in een vicieuze cirkel, je onkundig voelt, niet je eigen pad bewandelt, etc. Kortom je haalt niet het maximale uit je leven.

Zou jij je volle potentieel willen leven?

Wil jij je vrij willen voelen om je eigen gang te kunnen gaan?

Om dat te kunnen dien je te kijken naar je blokkades (de bevroren stukjes). Als je deze stukjes weer kunt ontdooien, kun jij je vleugels uitslaan als een prachtige vlinder.

De vlinder staat symbool voor transformatie.

Als je naar het proces van de vlinder kijkt begrijp je gelijk het traject van transformatie.

Rups

Eerst leeft het als rups nog onbewust dat het potentieel heeft zich tot vlinder te kunnen ontpoppen. Er zullen vast momenten zijn dat de rups denkt … is dit het nou? Is dit het leven? Maar ziet haar toekomst nog niet.

Cocon

Eenmaal volgegeten keert de rups in zichzelf in haar cocon (persoonlijke reflectie). Eenmaal helemaal ingewikkeld in de cocon (vast zitten in je leven of stilstaan) kan het zijn dat het zijn uitweg nog niet ziet. Maar door de rust de stilte van de storm ontstaat er een innerlijke transformatie. Noodgedwongen in de cocon blijven is geen optie, dan zou de rups verhongeren. Als de rups helemaal is getransformeerd komt de meest spannende fase.

Ontpoppen

De vlinder dient zijn beschermende veilig cocon af te gooien om zichzelf te kunnen ontpoppen tot kleurrijke prachtige vlinder. Zoals je misschien weet, gaat het vrijmaken niet gemakkelijk en dient de vlinder hard te werken terwijl het op zijn kop hangt. (zo dien jij oude patronen te doorbreken, je hele leven op zijn kop te gooien en te gaan door de weerstand van je omgeving die onbewust met  je mee veranderen, maar daar niet voor gekozen hebben)

Vlinder

Dan zit de vlinder zeer kwetsbaar in zijn pracht op de stengel van de plant. Nog niet in staat om haar talent te gebruiken, haar vleugels dienen te drogen en uit te waaieren. Een zeer angstige en kwetsbare tijd. (je voelt de mogelijkheden maar het is nog heel onbekend en nieuw). Maar de vlinder weet er is geen weg meer terug. Het oude past niet meer. (Dit is het moment waardoor velen de innerlijke transformatie niet durven te maken. Wat als je weer gekwetst wordt?!)

Uitvliegen in volle pracht

Na deze spannende periode komt de beloning waar het allemaal om ging. De vlinder heeft haar kleurige vleugels en kan uitvliegen. In haar volle pracht stralen en gezien worden.

Hoe kijk jij naar een vlinder?

Ik verwonder me altijd over de schoonheid en tevens de kwetsbaarheid van de vlinder. Een momentje geniet ik van de vlinder voor ze verder vliegt. Ze heeft mij in mijn hart geraakt en geïnspireerd. Dit doen ook mensen die zichzelf durven te laten zien aan mij. Ze raken me en laten me mogelijkheden zien.

Welke fase van de vlinder herken jij in je leven?

Waar wil je aan werken om door te groeien naar jouw prachtige innerlijke vlinder? Durf jij al vanuit liefde voor jou te kiezen of blijf je liever zogenaamd voor anderen klein (de zorg voor je partner, kinderen, etc) ? Welk signaal geef je daar mee af? Wil je dat je kinderen hetzelfde gaan doen of gun je ze een stralend leven?

Wij begeleiden jou in je innerlijke transformatie tot vlinder, zodat je kinderen ook kunnen stralen en vrij kunnen zijn.

Zoek jij rust in je hoofd en wil jij stevig in het leven staan?

Meld je hier vrijblijvend aan en ontvang een diepwerkende oefening om je met 2 voeten op de grond te zetten en de drukte uit je hoofd te laten vloeien. Een reis door je energie, een weg naar je gevoel, van moeten naar willen.

Je hebt je succesvol aangemeld!

Pin It on Pinterest

Share This